Dulciuri

Reteta Tort de biscuiti (de post)

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 25m 
gatire reteta 25m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 19-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
>
Unul dintre cele mai bune torturi de post

ingrediente

8 portii

Pentru blatul de biscuiti:
   1 kg biscuiti de post
   200 g ciocolata de post
   150 g zahar
   50 g cacao
   400 ml lapte de soia sau apa
   esenta de rom
Pentru crema:
   1 plic Creme Ole de vanilie
   300 ml frisca vegetala
   100 ml lapte de soia sau apa
Pentru glazura:
   100 g ciocolata de post
   50 g Margarina
   250 g margarina (un pachet)
   50 ml frisca vegetala

mod de preparare

Blat:
Biscuitii ii rupem in bucati mici.
Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic.
Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta o turnam peste ciocolata topita si dam 2-3 clocote. Omogenizam si o luam de pe foc. Cand s-a racorit adaugam esenta de rom. Sosul astfel obtinut il punem peste biscuiti si amestecam bine. Mai lasam cateva minute pana compozitia se imbiba. Asezam biscuitii intr-o forma rotunda in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Nivelam, strangem folia si apasam bine. Lasam la rece 2-3 ore dupa care rasturnam pe un platou.
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. Mixam pana crema se intareste. Punem crema peste blatul de biscuiti, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca, margarina si ciocolata rupta bucatele. O lasam la foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand se raceste o turnam peste tort.
Incearca si Negresa cu lapte de cocos si gem de afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.