Chec marmorat de post

Un chec delicios, ce poate fi facut simplu sau marmorat cu cacao, o prajitura de post delicioasa, o gustare dulce perfecta la cafea sau o cana cu ceai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat de post

Ingrediente

  • 200g faina
  • 230ml dulceata de caise
  • 50g zahar
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 115ml ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite cacao
  •  

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec.

Mixeaza dulceata cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Adauga bicarbonatul si praful de copt, si lasa deoparte 3 minute. Vei vedea ca se formeaza bule.

Adauga uleiul si esenta de vanilie si mixeaza din nou. Adauga si faina, cernuta, cate 1 lingura si amesteca bine dupa fiecare.

Amesteca cele 2 linguri de cacao intr-o patrime din aluat si aseaza primul strat de aluat in tava astfel:

o lingura de aluat de cacao, langa, o lingura de aluat alb si tot asa pana termini primul strat, apoi toarna restul de aluat alb deasupra si niveleaza.

Coace in cuptorul incalzit pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 175 de grade si mai lasa 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

 


Lasa checul marmorat de post sa se raceasca, pudreaza-l cu zahar si serveste-l felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci