Gombotii sunt in general un desert foarte apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Poti prepara si gomboti de post, cu caise din compot in lipsa celor proaspete.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Dupa ce sunt fierti ii curatam de coaja, ii pasam cu furculita, adaugam un varf de sare, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca.
Cu mana unsa cu ulei formam bilute din compozitia de cartofi, pe care le turtim, iar in mijlocul asezam ori o caisa intreaga ori jumatati de caise (depinde cat sunt de mari) scurse de zeama si zvantate.
Intre timp punem la foc mare la inceput o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, dupa ce se ridica la suprafata le mai lasam sa fiarba 3 minute.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust daca mai e necesar si amestecam usor.
Dupa ce gombotii cu caise de post sunt fierti ii tavalim prin pesmetul rumenit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii