Aceasta reteta de prajitura de post cu nuca de cocos si stafide este delicioasa, dar si sanatoasa. Citeste pasii retetei si bucura-te de ea!
Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, coaja de portocale si lamaie, stafide si vin, in care s-a stins amoniacul. Se da deoparte circa 2/5 din acest aluat si restul se amesteca cu doua linguri de cacao.
Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz alternand fara o regula cele doua aluaturi. Se niveleaza, se arunca o mana de coacaze sau stafide negre pe deasupra (acestea se preseaza sa se aseze in aluat) si se da la copt in cuptorul incalzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se cauta cu paiul ca orice prajitura. Se taie cand e rece complet.
Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide se serveste la temperatura camerei

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii