Dulciuri

Reteta culinara Prajitura Iuliana cu crema, de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu caise (Reteta Video)"
 
Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.

ingrediente

Pentru foile de prajitura:
   10 linguri de zahar
   10 linguri de ulei
   10 linguri de bors
   1 lingurita bulion, dizolvata in putin bors sau apa
   1 lingura amoniac
   faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile 3 foi)
Pentru crema:
   4 cani de apa,
   8 linguri cu varf de faina
   12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult, dupa gust)
   coaja rasa de la o lamaie

mod de preparare

Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede. Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.




Pentru crema:




Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.




Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.


Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.

Incearca si Cornulete cu rahat si mirodenii
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iuliana cu crema, de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite