Tort sarlota de mere-Didina(de post)

A inceput Postul Pastelui, iar aceasta reteta de tort este numai buna pentru cand ai pofta de ceva dulce. Urmareste pasii retetei si prepar-o si tu!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort sarlota de mere-Didina(de post)

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 4 plicuri de sarlota de la Dr Oetker
  • -un litru apa sau fanta de portocale
  • -600 grame zahar
  • -2 kg de mere curatate si rase pe razatoare
  • -un pachet foi de placinta sau biscuiti obisnuiti
  • -2 pachetele de scortisoara macinata
  • -un pachetel praf de copt
  • -un pachetel zahar vanilat
  • -patru linguri de ulei
  • -zeama de lamaie si coaja de lamaie
  • -frisca vegetala pt decor (facultativ)
  • -miez de nuca -facultativ

Mod de preparare

Merele se curata, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu 500 grame zahar si plicurile cu scortisoara macinata. Plicurile de budinca se dizolva in apa rece si se fierb intr-un litru de apa sau un suc oarecare de preferat de portocale, la care adaugam 100 grame zahar si zaharul vanilat. Se fierbe pana se obtine o crema suficient de legata, dar nu complet. Se lasa la racorit, dupa ce se adauga inauntru lingurile de ulei si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Foile de placinta se desfac foaie cu foaie si se rup bucatele, apoi se adauga in crema de sarlota. Merele pregatite in prealabil se amesteca cu aceasta compozitie. Se coace in cuptor preincalzit circa o ora si 30 minute la foc potrivit. Merele se coc, se topesc la copt si impreuna cu crema sarlota se leaga si dau o consistenta gelatinoasa tortului, destul de ferma dar si suficient de moale ca sa nu trebuiasca insiropat. Se lasa la racorit in vasul in care s-a copt pana a doua zi, ca sa nu stricam forma tortului.

Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa ce s-a racorit facultativ cu frisca vegetala, miez de nuca, nuca de cocos,etc. La copt putem pune inautru si nuca sfaramata.


Tortul sarlota de mere de post se taie felii ca un tort. Se servesc la temperatura camerei simple sau cu frisca vegetala

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci