Dulciuri

Reteta Tort sarlota de mere-Didina(de post)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
A inceput Postul Pastelui, iar aceasta reteta de tort este numai buna pentru cand ai pofta de ceva dulce. Urmareste pasii retetei si prepar-o si tu!

ingrediente

   Ingrediente
   4 plicuri de sarlota de la Dr Oetker
   un litru apa sau fanta de portocale
   600 grame zahar
   2 kg de mere curatate si rase pe razatoare
   un pachet foi de placinta sau biscuiti obisnuiti
   2 pachetele de scortisoara macinata
   un pachetel praf de copt
   un pachetel zahar vanilat
   patru linguri de ulei
   zeama de lamaie si coaja de lamaie
   frisca vegetala pt decor (facultativ)
   miez de nuca -facultativ

mod de preparare

Merele se curata, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu 500 grame zahar si plicurile cu scortisoara macinata. Plicurile de budinca se dizolva in apa rece si se fierb intr-un litru de apa sau un suc oarecare de preferat de portocale, la care adaugam 100 grame zahar si zaharul vanilat. Se fierbe pana se obtine o crema suficient de legata, dar nu complet. Se lasa la racorit, dupa ce se adauga inauntru lingurile de ulei si praful de copt stins cu zeama de lamaie.




Foile de placinta se desfac foaie cu foaie si se rup bucatele, apoi se adauga in crema de sarlota. Merele pregatite in prealabil se amesteca cu aceasta compozitie. Se coace in cuptor preincalzit circa o ora si 30 minute la foc potrivit. Merele se coc, se topesc la copt si impreuna cu crema sarlota se leaga si dau o consistenta gelatinoasa tortului, destul de ferma dar si suficient de moale ca sa nu trebuiasca insiropat. Se lasa la racorit in vasul in care s-a copt pana a doua zi, ca sa nu stricam forma tortului.




Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa ce s-a racorit facultativ cu frisca vegetala, miez de nuca, nuca de cocos,etc. La copt putem pune inautru si nuca sfaramata.


Tortul sarlota de mere de post se taie felii ca un tort. Se servesc la temperatura camerei simple sau cu frisca vegetala

Incearca si Biscuiti de post in doua culori
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarlota de mere-Didina(de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.