Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocot
Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocotita, in coaja. Morcovul se curata, se toaca marunt si se pune la fiert. Ciupercile se curata, se taie in forma de lame si se pun la fiert. Cand cartofii au fiert, se scot, se curata de coaja si se tale in cubulete mici. Carnea, ciupercile si morcovul se scot si se adauga peste cartofi.
Castravetii, morcovii murati, conopida, varza si gogonelele se toaca marunt. Se adauga apoi peste celelalte ingrediente. La fel si mazarea, se adauga in salatiera. Apoi se pregateste maioneza. Se fierbe un ou, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Acesta se zdrobeste intr-un vas mai incapator, adaugandu-se putin ulei si frecandu-se bine cu o lingura din lemn. Se separa albusurile de galbenusuri de la restul de oua. Se adauga pe rand galbenusurile si se toarna cate putin ulei dupa flecare, amestecand bine, de preferinta cu ajutorul unui mixer. Daca nu, cu o lingura din lemn. important este ca amestecarea sa se faca permanent in acelasi sens. Spre sfarsit, se adauga mustarul si zeama de la o jumatate de lamaie. Maioneza astfel pregatita se adauga peste celelalte ingrediente. Se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se adauga zeama de lamaie.
Se da la frigider si se serveste rece, dupa trei-patru ore.
Alte retete legume recomandate
Ciulama de ciuperci
Dovlecei umpluti
Salata de spanac
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii