Salata pariziana

Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie mare rotunda, se asaza in f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua rascoapte
  • 400g sunca de Praga sau resturi de friptura
  • 1 conopida mica
  • 1/2 kg cartofi
  • 250g fasole verde
  • 2 salate verzi
  • 1 ceapa
  • 250g rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie mare rotunda, se asaza in forma de piramida cartofii taiati felii(dupa ce au fost amestecati mai inainte cu putin din sosul de mai sus). In jurul cartofilor se aranjeaza fasolea verde taiata bucatele si in jurul ei frunzele de salata verde pe care se pune carnea tocata fin. In continuare, in jurul frunzelor de salata, ouale rascoapte taiate in sferturi si presarate cu ceapa tocata. In jurul oualor, bucatele de conopida presarate cu patrunjel verde tocat. Se termina de aranjat cu rondele de rosii asezate ca solzii de peste, de jur imprejurul salatei, chiar pe marginea farfuriei Se stropeste totul cu sosul preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc