Tarta cu Fasole Verde

1. Se curata fasolea verde si pastaile se rup in bucati. 2. Se oparesc intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 10 min. 3. Se trec prin jet de apa rec

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g fasole verde
  • 150 g mozzarella
  • 100 g sunca
  • 6 rosii uscate in ulei (de la borcan)
  • 1 pachet aluat de tarta (congelat)
  • 200 ml smantana fermentata
  • 2 linguri smantana dulce
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se curata fasolea verde si pastaile se rup in bucati.

2. Se oparesc intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 10 min.

3. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

4. Se taie cuburi mozzarella.

5. Se lasa sa se scurga rosiile si se taie fasii, la fel ca sunca.

6. Se incinge cuptorul la 200 °C.

7. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma unsa, ridicand marginea de jur imprejur.

8. Se repartizeaza pe blat fasole verde, rosii, sunca si mozzarella.

9. Se bat restul de oua cu smantana, piper si sare; se toarna acest amestec peste legume si se coace tarta la cuptor timp de cca 25 min.

10. Se scoate apoi tarta din cuptor.
Se orneaza cu parmezan ras, patrunjel tocat si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc