Salate reci

Reteta Salata de boeuf

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Curatam zarzavatul, si il punem la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se

ingrediente

   6 cartofi mari
   6 morcovi
   2 sfecle rosii
   4 oua fierte tari
   1 lingura de mustar
   1 telina
   2 radacini de patrunjel
   4 castraveti murati
   1 galbenus crud
   1 ceasca de ulei
   200 g carne fiarta de vita sau de pasare
   1 gogosar murat
   sare

mod de preparare

Curatam zarzavatul, si il punem la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sint gata, se scot cu lingura de supa ca sa nu se sfarame.


Morcovii se mai fierb zece minute, dupa care se scoatè tot zarzavatul si se taie in cuburi mici.


Se curata castravetii de coaja, se taie la fel ca zarzavatul si së amesteca toate intr-un vas adinc.


Daca este nevoie, amestecul se sareaza. Daca in salata se pune si sfecla, aceasta se fierbe separat, timp de doua ore, dupa care se scoate, se curata de coaja si se


taie in cuburi mici.


Se face o maioneza virtoasa din galbenusul crud amestecat cu o lingura de mustar, zeama de lamiie si ulei adaugat putin cite putin.


Taiem carnea cubulete mici, o amestecam cu legumele, apoi cu maioneza.


Se pastreaza doua linguri de maioneza pentru ornat. Salata se pune pe un platou, se acopera cu un strat subtire de maioneza, se orneaza cu felii de gogosar murat si jumatati de ou acoperite cu maioneza.


Salata de boeuf se poate tine de pe o zi pe alta, acoperita cu o farfurie inalta de sticla, pentru u-i pastra gustul intact.
Alte sugestii de salata





Salata peste


Salata greceasca
Incearca si Salata germana cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.