Salate reci

Reteta Salsa cu capsune si creveti

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
simona72 postat de
Postat pe: 27-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice

ingrediente

3 portii

   3-4 fire ceapa verde sau 1 ceapa Fasole rosie
   1 ardei capia
   1 ardei iute rosu
   300 gr capsune proaspete
   1 cutie mica de porumb dulce
   Patrunjel si coriandru proaspat
   Sare roz si piper proaspat rasnit dupa gust
   Sucul de la 1 lamaie mica
   3-4 linguri ulei de masline extravirgin(eu am folosit ulei de dovleac)
   300 gr creveti
   1 lingura ulei de masline extravirgin
   1 cub mic de unt
   1 fir de cimbru sau tarhon proaspat
   2 graunti de Usturoi verde
   1 praf de sare roz
   Felii de lamiae
   9 rosii prunisoara

mod de preparare

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt (eu am folosit doar jumatate de ardei, de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati sare si piper proaspat rasnit, amestecati si lasati 2-3 minute deoparte, Adaugati boabele de porumb dulce din conserva, uleiul, zeama de lamaie, tocati patrunjelul si coriandrul marunt, Amestecati toate ingredientele, gustati si asezonati daca mai este cazul. Daca va place foarte picant mai adaugati ardei iute. Dati castronul pentru 10 minute la frigider. Capsunele le-am spalat, le-am indepartat coditele si le-am taiat in jumatati pe cele mai mici si in sferturi pe cele mai mari. Am presarat putina sare roz, le-am amestecat usor si le-am lasat deoparte pentru 5 minute. Crevetii au fost pusi cu o ora inainte intr-o strecuratoare. I-am clatit cu putina apa rece, apoi i-am tamponat cu prosoapte de hartie. Intr-o tigaie am pus putin ulei si unt. Cand sau incins am adaugat cateii de usturoi curatati si crenguta de tarhon. Am lasat pe foc mic 1 minut. Am adaugat crevetii am crescut flacara de la mic inspre mediu si am prajit crevetii 2 minute pe o parte si pe cealalta, pana au devenit rozalii. I-am stropit cu zeama de lamie si asta e tot… Dupa ce salata a stat la frigider 10-15 minute, se adauga capsunele, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute salata la frigider pentru a se intrepatrunde aromele. Am ales pahare/cupe pentru montaj. Culorile din salata trebuie sa ne bucure ochiul… Pe margine am montat crevetii, felii de lamaie. Sa degustam, sa savuram si sa ne bucuram!!!
Incearca si Salata cu iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa cu capsune si creveti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.