Ciorbe

Reteta culinara Ciorba cu perisoare a la grec

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ciorba de burta (reteta video)"
 
Ciorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta ciorba de perisoare aveti nevoie de carne si legume. Este o ciorba minunata, consistenta si foarte aromata.

ingrediente

   Varne de vita 0550 kg,
   orez 0150 kg,
   ceapa 0200 kg,
   oua 0125 kg,
   morcovi 0200 kg,
   patrunjel radacina si pastarnac 0150 kg,
   telina radacina 0200 kg,
   smantana 0200 kg sau iaurt 0400 kg (optional),
   faina 0050 kg,
   patrunjel verde 0050 kg,
   marar verde 0050 kg,
   lamaie 0100 kg sau sare de lamaie 0003 kg,
   supa de oase 3000 kg,
   sare 0040 kg

mod de preparare

Ciorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de ciorba de perisoare ceapa se curata si se spala, 100g ceapa se taie marunt, iar restul se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa taiata sferturi. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impuritati, se spala, 50g se oparesc. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri de la 3 oua.


Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. In supa de oase, se fierbe ceapa, morcovi, telina radacina, patrunjel radacina si pastarnac. In carnea tocata se adauga 1 ou(50g), sare, patrunjel verde si orezul oparit. Se amesteca pentru omogenizarea compozitiei si se portioneaza in perisoare, care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga restul de orez, perisoarele se mai fierb circa 20 minute. Se prepara o compozitie din faina amestecata cu smantana sau iaurt si 3 galbenusuri de ou si se adauga in ciorba. Se fierb circa 10 minute, se adauga suc de lamaie si marar verde.
Ciorba cu perisoare a la grec se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

Incearca si Ciorba cu cirnati afumati si otet
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare a la grec" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite