Ciorbe

Reteta Ciorba de burta Complex

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 5h 
Ene Lucian 9232 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o gr

ingrediente

   burta
   aprox 2 kg
   preferabil de vitel de casa
   (burta de comert se spala in var si se pierde gustul)
   gheare de porc 2 buc
   2 cepe
   2 morcovi marisori
   4-5 ardei grasi
   4 capatini usturoi
   3 oua
   smantana
   condimente
   patrunjel

mod de preparare

Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.
Intre timp se taie burta fasii aprox. de marimea si grosimea unei tigari. Cand calitura se omogenizeaza cu zeama se pune burta taiata. Se mai lasa 20 min la fiert tot la foc mic. Se ia de pe foc.
Intr-un castronel se pun 3 galbenusuri de ou si aprox. 300 g smantana si se amesteca pina cand se omogenizeaza. Dupa ce se raceste ciorba, la o temperatura suportabila (nici intr-un caz fierbinte), se amesteca smantana cu ciorba, dar punand ciorba in smantana nu invers, pina cand smantana se apropie de temperatura ciorbei. Amestecul obtinut se rastoarna in ciorba incet si amestecand in ciorba permanent. Se pune otet dupa gust si 3 capatini de usturoi pisat in prealabil. Se mai da un clocot. Se ia de pe foc si se presara o legatura de patrunjel taiata marunt.
Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat
Pofta buna sa aveti !
Incearca si Ciorba de pui cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "Complex"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite