Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o gr
Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.
Intre timp se taie burta fasii aprox. de marimea si grosimea unei tigari. Cand calitura se omogenizeaza cu zeama se pune burta taiata. Se mai lasa 20 min la fiert tot la foc mic. Se ia de pe foc.
Intr-un castronel se pun 3 galbenusuri de ou si aprox. 300 g smantana si se amesteca pina cand se omogenizeaza. Dupa ce se raceste ciorba, la o temperatura suportabila (nici intr-un caz fierbinte), se amesteca smantana cu ciorba, dar punand ciorba in smantana nu invers, pina cand smantana se apropie de temperatura ciorbei. Amestecul obtinut se rastoarna in ciorba incet si amestecand in ciorba permanent. Se pune otet dupa gust si 3 capatini de usturoi pisat in prealabil. Se mai da un clocot. Se ia de pe foc si se presara o legatura de patrunjel taiata marunt.
Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat
Pofta buna sa aveti !
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macO rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...
Aperitiv oua scotieneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii