Ciorbă de miel reţetă. Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de miel cu macris sunt necesare urmatoarele ingrediente: macris, cap si coada de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, faina, ou, smantana, marar, zeama de lamiae.
Se curata de piele capul de miel, se scot creierul si ochii si se transeaza. Ciorba se face din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape. Oasele se pun la fiert in 3 l de apa cu sare.
Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, se adauga zarzavatul dat pe razatoarea mare. Ceapa se taie cubulete. Cand zarzavatul e fiert, se adauga verdeata pregatita astfel: se curata macrisul, se rup coditele si se spala in mai multe ape. Verdeata se pune in oala si e lasata sa dea un clocot cu celelalte ingrediente.
Intr-un castron se pregateste un preparat din 2 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de apa rece. Se bate bine oul si se amesteca cu smantana. Compozitia se toarna in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.
Deasupra se pune patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porc
Comentarii