Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O
Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga morcovii spalati si feliati. O jumatate de ceapa rosie se taie marunt, se presara cu putina sare, si se caleste in putin ulei, pana cand devine sticlata. Se adauga si amestecul de fasole si morcovi, si se mai caleste cateva minute. Se adauga 1,3 l apa, 1 lingurita de sare si 1 catel de usturoi si se fierbe aprox, 30 de minute, pana pana cand se inmoaie fasolea. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, in care, la final, se presara putine frunze de patrunjel maruntite, si putina boia. Se lasa sa se raceasca putin, iar apoi, pentru a deveni mai cremoasa, se adauga putina apa, amestecand continuu. Rantasul se adauga incet in supa, si se mai fierbe 5 minute. Dupa ce s-a fiert si am stins aragazul, scoatem catelul de usturoi din ciorba.
Se serveste calda, cu taitei. Se pastreaza in frigider. Daca, pe ziua urmatoare devine prea densa, se fierbe putin, adaugand apa. Taiteii se introduce in ciorba doar la servire, deoarece, fierti in ciorba, se umfla.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Supa de rosii
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii