Ciorba de varza de bruxelles

Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se decongeleze. Se pun la ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de varza de bruxelles

Ingrediente

  • aprox 1 kg varza de bruxelles
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel mare
  • 1 pastarnac mare
  • 1 felie de aprox 2 cm dintr-o telina mare
  • cam 10 cm dintrun praz
  • o cescuta de orez
  • o ceasca de smantana
  • un galbenus
  • patrunjel frunze (congelat)
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Mod de preparare

Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra.

Patrunjelul se scoate sa se decongeleze.

Se pun la calit zarzavaturile.

Cand sau inmuiat putin se pune prazul. Zarzavaturile si prazul se amesteca putin si se pune varza.

Apoi se toarna apa si se pune orezul, cand sa fiert orezul se pune sare si piper.

Se amesteca galbenusul si smantana apoi se adauga zeama de la ciorba pt a se tempera.

Se stinge focul si se toarna amestecul de smantana.

Se pune patrunjelul,se lasa 10 min cu capacul pe oala apoi se serveste.

Se poate pune si putin suc de lamaie sau otet, dupa preferinta.
Pofta buna!

Reteta Ciorba de varza de bruxelles a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba greceasca de pui,

Ciorba radauteana,

Ciorba ardeleneasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci