Crema-supa de ciuperci

Ciupercile se curata si se spala, apoi 2/3 din ele se taie lamele subtiri si se pun la fiert cu apa rece. Dupa circa 10-15 minute se dau deoparte si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 litru apa
  • 300 gr. ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 50 gr. unt
  • 2 linguri smintina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se spala, apoi 2/3 din ele se taie lamele subtiri si se pun la fiert cu apa rece. Dupa circa 10-15 minute se dau deoparte si se paseaza. Separat se inabusa in unt restul de ciuperci(taiate in felii mai mari) si cind sint inmuiate se presara faina, se amesteca totul, apoi se toarna cite putin din supa. Se toarna ciupercile peste crema, se mai da un clocot impreuna, se sareaza, se pipereaza si dupa gust se drege sau nu cu smintina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc