Gazpacho (Supa rece de rosii)

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Gazpacho (Supa rece de rosii)

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 5 kg castraveti verzi
  • 2 bucati ardei gras
  • o ceapa mare
  • usturoi
  • o legatura frunze telina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri masline negre
  • 2 linguri cuburi brinza Feta
  • sare si piper
  • 1 cana de gheata pisata

Mod de preparare

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.


Se pun deasupra cubulete de branza Feta sau telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci