Pentru a face supa crema de conopida se pune ceapa taiata si conopida la fiert.
Ceapa taiata si conopida le pun la fiert . Cand s-au fiert, scot cateva buchetele de conopida intr-un castron pentru a le zdrobi cu furculitza (pentru ca supa sa nu fie pasta-pasta, ci sa mai aiba mici bucatzele). Restul il reduc sub forma de pasta cu blenderul. separat, intr-o cratita topesc untul si apoi torn faina peste el. Torn amestecul de unt topit si faina peste crema de conopida. adaug apoi bucatelele de conopida (pe care le-am sfaramat cu furculita inainte). Adaug paharul cu lapte, potrivesc de sare (eventual piper pentru cine vrea) si mai las pe foc sa mai dea cateva clocote (iau spuma intre timp si amestec continuu sa nu se prinda de fund)
Se serveste calda. Reteta Supa-crema conopida a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii