Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo
Tocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le lasam inca vreo 2-3 minute,dupa care condimentam cu sare,piper,chili
(si priza de zahar,in cazul meu)
Amestecam.
Stingem cu supa.(si vinul,daca doriti- eu am pus).
Dovleacul se poate fierbe cu tot cu coaja,care la fiert devine moale. Da o aroma mai intensiva supei si bineinteles o culoare de un portocaliu focos.
Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa in dovleac...dar a intervenit neprevazutul,si a trebuit sa-l tai repede.
Nu aveam timp de bilute ...de aceea e supa fara coaja.
Adaugam si dovleacul taiat cubulete,acoperim si lasam la fiert pina dovleacul e moale.
Desi pare tare la taiat,se fierbe repede.Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute. Gustam.Daca mai e nevoie de vreun condiment,il adaugam. Apoi bagam mixerul stick si facem piure.
Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari),se poate drege din start cu tot creme fraicheul,
asta in cazul in care doriti asa.Se poate servi foarte bine si fara ...sau doar un mot de decor.
(Eu pun motul inainte de servire,si amestec prin supa in timp ce maninc ...adica mi-o marmorez.
Pofta buna!
Reteta propusa de Maya!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii