Supa crema de castane

Supa crema de castane este incredibil de aromata si de consistenta. Este o supa numai buna de toamna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de castane

Ingrediente

  • 500 g castane cu coaja
  • 2 linguri de faina
  • 1 galbenus de ou
  • 50 g unt
  • 200ml smantana lichida
  • 100ml vin alb dulce (muscat otonel)
  • 40 g zahar
  • sare.

Mod de preparare

Coaja castanelor o crestam cu varful unui cutit. Le punem in kukta, punem apa sarata si le fierbem pana se inmoaie. Le curatam de coaja si le zdrobim prin sita sau presa pentru cartofi. Le punem intr-o cratita, adaugam unt si sotam 2 minute. Presaram faina, mai amestecam, apoi diluam cu vin si un pahar de apa. Adaugam zahar, fierbem si ingrosam cusmantana lichida amestecata cu galbenusuri de ou. Se asezoneaza cu scortisoara macinata.


Supa crema de castane se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc