Supe de legume

Reteta culinara Supa crema de ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa Crema de Linte Rosie (Reteta Video)"
 
Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot.

ingrediente

   500 g ceapa
   seminte de chimen
   cimbru uscat
   piper
   trei linguri de ulei
   otet balsamic
   vin rose

mod de preparare

Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot. Dar, sa nu ajungem la vin inainte de a incepe lucrul, ca poate ne oprim acolo si ramanem nemancati. O jumatate de kilogram de ceapa galbena se curata si se taie solzisori-pestisori. Se amesteca bine cu seminte de chimen, cimbru uscat, piper macinat proaspat, sare de mare. Se pune intr-o tigaie in care inainte de asta au ajuns trei linguri de ulei si o nuca de unt (untul se arde mai greu daca pui langa el niste ulei). Se inmoaie ceapa binisor, pe foc mic, zece minute.




Dupa asta, se toarna peste ea un degetar de otet balsamic (poate fi si otet simplu, din vin ori din mere) si dupa alte trei minute se toarna-n cratita/tigaie/oala (ca poate fi oricare dintre astea trei) un pahar de rose indoit cu apa. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, furios. In jumatate de minut aveti supa crema. Intre timp veti fi prajit o felie de paine, pe care o faceti capac bolului cu supa. Peste paine, o mana de branza care se topeste/rumeneste frumos. Dupa asta, puneti bolul in cuptorul incins pentru cinci minute. Ar trebui sa fie destul pentru ca branza sa devina din alba-branzoasa- galben aramie si lucioasa. Gata supa.


Sa va bucurati de ea cu cine va e drag si sa o insotiti cu rose-ul ramas in sticla, se vor juca bine impreuna.

Incearca si Supa de gulii si cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite