Se inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se caleste baconul fara a se
Se inmoaie cu o seara inainte fasolea si cu o ora sau doua inainte fulgii de secara. Se pun la fiert separat. Intre timp se caleste baconul fara a se adauga ulei, se pune ceapa si morcovul si se lasa la innabusit.
Fasolea se paseaza complet, se adauga fulgii cu tot cu zeama in care au fiert si baconul cu ceapa si morcov. Se condimenteaza dupa gust, eu am pus o foaie de dafin, piper si un pic de patrunjel uscat.
Se dau cateva clocote la foc mic pana se patrund gusturile, se mai paseaza un pic dar nu complet si se serveste.
Alte retete de supa recomandate:

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii