Supa crema de morcovi

Ati incercat vreodata supa crema de morcovi? Ei, va asigur eu ca este extraordinar de buna si cu siguranta va fi si pe placul celor mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de morcovi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr morcovi
  • 1 telina mica
  • vegeta naturala
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 lingurita smantana, pt decor (optional)
  • 1 lingurita unt
  • apa (1,5 l)

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Mod de preparare:
Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert (in cazul de fata--legumele taiate cuburi, vegeta si lingura de ulei). Dupa ce legumele s-au inmuiat destul, am luat oala de pe foc, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pasat supa in blender, pana a capatat o consistenta foarte fina. Am adaugat lingurita de unt si am potrivit de sare si piper. Am servit calda, cu putina smantana si crutoane.
Enjoy!


Supa crema de morcovi se serveste calda, ca fel principal, sau rece, ca aperitiv (servita in pahare si decorata cu frunze de morcov). Pt. o varianta mai dietetica / vegana / de post, renuntati la unt si adaugati ulei vegetal presat la rece, si la smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci