Supa crema de praz cu crouton de somon fume

  • toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri• pune-le la fiert

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de praz cu crouton de somon fume

Ingrediente

  • praz - 1 buc mai mare
  • ceapa salota / alba - 2 buc
  • pastarnac - 2 buc
  • smantana de gatit din lapte de vaca - 300 ml
  • paine bagheta - 6 rondele
  • somon fume - 60 g
  • ulei de masline - 1 lingura
  • fresh de lamaie - 1 lingura
  • apa in care au fiert legumele - 500 ml
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

 
• toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri
• pune-le la fiert in apa cu sare
• odata fierte, strecoara apa intr-un castron
• pune-le in blenderul performant Oster Versa, impreuna cu 500 ml din apa in care au fiert si actioneaza functia „Soup"
• odata incheiat programul, adauga smantana si mixeaza cca 8-10 secunde
• potriveste de sare
• taie bagheta rondele si unge fiecare bucata cu ulei de masline si fresh de lamaie
• pune somon pe fiecare in parte
• pune-le apoi intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C pentru cateva minute, pana se rumenesc
• serveste aceste crutoane cu supa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci