Supa crema de rosii cu dovlecel

Supa crema de rosii cu dovlecel este o supa nutritiva si delicioasa care va fi apreciata pana si de cei mai mici si mofturosi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de rosii cu dovlecel

Ingrediente

  • 1 kg de rosii
  • 2 dovlecei mai maricei sau 3 mai micuti (in cazul meu)
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 morcov mai maricel
  • 1 telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • leustean sau patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam rosiile, le oparim in apa clocotita cu putina sare, le lasam la racir si le curatam de pielita, apoi le taiem cubulete. Curatam dovleceii de coaja si-i taiem cubulete, iar ceapa, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari (sau le putem taia cubulete mici).

Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa. O lasam pe foc pana devine sticloasa. Adaugam apoi restul de legume mai putin rosiile si le lasam pana se inmoaie putin, la foc mic. Adaugam apoi rosiile si dovleceii si completam cu apa. Lasam sa fiarba bine toate legumele si cand sunt fierte le mixam cu blenderul, la robot sau le dam prin strecuratoare (daca vrem supa de rosii fara samburi). Le punem din nou la foc si le lasam sa mai dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare. La final adaugam verdeata taiata marunt.


Supa de rosii cu dovlecei se serveste cu smantana si verdeata proaspata, tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci