Supe de legume

Reteta Supa crema de sfecla rosie cu cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
laurapopescu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa de rosii cu galuste (reteta video)"
 
Supa crema de sfecla rosie cu cartofi este minunata. Este o supa consistenta, hranitoare, cu o culoare vie ce te imbie sa o gusti.

ingrediente

   3 sfecle rosii medii
   2 cartofi medii
   750 ml supa de pui
   2 linguri smantana
   2 linguri ulei de masline
   nuci
   ierburi proaspete

mod de preparare

Am decis sa fac o supa crema de sfecla rosie, dupa ce am copt in prelabil sfecla, la cuptor, dar se poate utiliza si sfecla fiarta, in apa, daca sunteti in criza de timp. In afara ca este foarte gustoasa, este si foarte sanatoasa, asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta cu sfecla rosie, care pot spune ca este asemanatoare la gust cu borsul de sflecla rosie si varza. La aceasta crema am decis sa folosesc si cartofi.

De asemenea, am ales sa presar deasupra cateva bucati de miez de nuca, dar la fel de bine puteti presara cateva alune. Condimentele sunt la alegerea fiecaruia, iar daca doriti sa faceti aceasta supa crema de sfecla rosie in post, in loc de supa de pui puteti utiliza apa, iar la smantana sa renuntati. Este la fel de gustoasa.


Mai intai de toate se spala cele trei sfecle rosii. Le puneti intr-o tava, invelita cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pana cand se inmoaie, pentru aproximativ o ora sau pana cand se inmoaie.

Incercati sflecla cu ajutorul unui cutit pentru a vedea daca s-a inmuiat sau nu.
Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie mai mici si se fierb pana cand se inmoaie, circa 10 minute.

Cand sfecla rosie este fiarta, se curata, se taie in bucati, apoi se pune intr-un blender.

De asemenea, se adauga cartofii fierti impreuna cu uleiul de masline si supa de pui, dar nu toata, ci putin cate putin.

Mixati pana cand amestecul ajunge la consistenta dorita.

Dupa ce ati obtinut o compozitie omogena, dati la foc mediu pentru cateva minute.

Turnati supa crema de sfecla rosie in boluri si serviti cu smantana, nuci presarate si ierburi proaspete dupa gust (patrunjel, leustean).


Serviti aceasta supa crema de sfecla rosie cu cartofi, atat rece cat si calda cu paine integrala.

Incearca si Supa de legume verzi
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.