Supa crema de sfecla rosie cu cartofi

Supa crema de sfecla rosie cu cartofi este minunata. Este o supa consistenta, hranitoare, cu o culoare vie ce te imbie sa o gusti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de sfecla rosie cu cartofi

Ingrediente

  • 3 sfecle rosii medii
  • 2 cartofi medii
  • 750 ml supa de pui
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • nuci
  • ierburi proaspete

Mod de preparare

Am decis sa fac o supa crema de sfecla rosie, dupa ce am copt in prelabil sfecla, la cuptor, dar se poate utiliza si sfecla fiarta, in apa, daca sunteti in criza de timp. In afara ca este foarte gustoasa, este si foarte sanatoasa, asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta cu sfecla rosie, care pot spune ca este asemanatoare la gust cu borsul de sflecla rosie si varza. La aceasta crema am decis sa folosesc si cartofi.

De asemenea, am ales sa presar deasupra cateva bucati de miez de nuca, dar la fel de bine puteti presara cateva alune. Condimentele sunt la alegerea fiecaruia, iar daca doriti sa faceti aceasta supa crema de sfecla rosie in post, in loc de supa de pui puteti utiliza apa, iar la smantana sa renuntati. Este la fel de gustoasa.


Mai intai de toate se spala cele trei sfecle rosii. Le puneti intr-o tava, invelita cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pana cand se inmoaie, pentru aproximativ o ora sau pana cand se inmoaie.

Incercati sflecla cu ajutorul unui cutit pentru a vedea daca s-a inmuiat sau nu.
Intre timp, se curata cartofii de coaja, se taie mai mici si se fierb pana cand se inmoaie, circa 10 minute.

Cand sfecla rosie este fiarta, se curata, se taie in bucati, apoi se pune intr-un blender.

De asemenea, se adauga cartofii fierti impreuna cu uleiul de masline si supa de pui, dar nu toata, ci putin cate putin.

Mixati pana cand amestecul ajunge la consistenta dorita.

Dupa ce ati obtinut o compozitie omogena, dati la foc mediu pentru cateva minute.

Turnati supa crema de sfecla rosie in boluri si serviti cu smantana, nuci presarate si ierburi proaspete dupa gust (patrunjel, leustean).


Serviti aceasta supa crema de sfecla rosie cu cartofi, atat rece cat si calda cu paine integrala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise