Supa crema de urzici este o reteta de supa crema extrem de sanatoasa si delicioasa. Dupa ce o sa incercati urzicile o sa le gatiti constant.
Se curata: cartofii, morcovii, pastarnacul, telina, 2 cepe si se pun la fiert impreuna cu sare si o lingura de ulei de masline. Cand fierbe se adaua si ardeiul curatat de seminte.
Se lasa supa sa se racoreaca si se strecoara (se pastreaza atat supa clara cat si legumele). Se iau urzicile si se spala sub un jet de apa rece. Se pun la fiert in apa deja clocotita si se tin cam 20 de minute. Se scurg bine.
Se toaca marunt cele 2 cepe ramase si se calesc in ulei, la care se adauga supa clara si se lasa sa se dea in cateva clocote. Se paseaza urzicile (si alte legume din cele fierte dupa preferinta) si se subtiaza cu supa calda. Se pune totul intr-o oala potrivita, se adauga margarina si smantana vegetala, si se potriveste cu sare si piper.
Se serveste supa crema de urzici calda, cu sau fara smantana vegetala, cu sau fara paine. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii