Supa-crema de vinete

Probabil ca nu v-ati gandit pana acum sa folositi vinetele la o supa-crema, va spunem sincer, nici noi. Dar am incercat aceasta reteta de supa-crema de vinete care a trecut rapid in topul preferintelor noastre.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de vinete

Ingrediente

  • 3 rosii medii
  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica (a mea a fost tot medie)
  • 6 catei de usturoi
  • ulei
  • cimbru (am uitat sa pun)
  • cumin
  • sare, piper
  • supa de legume sau de pui
  • 1 cartof (optional)

Mod de preparare

Intr-o tava mai mare se pun legumele taiate felii (fara cartof). Eu nu am curatat vinata, dar mai bine o faceam, ca dupa aia e mai greu. Ceapa se curata si se taie in doua. Rosiile le-am taiat felii (mai groase ar fi fost mai bine). Vanata se taie si ea felii pe lung (si aici la fel ca la rosii, ar fi trebuit sa le tai mai gros). Usturoiul se pune in tava nedecojit.

Dupa ce le-am aranjat frumos le-am uns cu ulei si le-am bagat la 400 F (200 C) si le-am lasat 35 min.

Apoi am scos tava, am bagat legumele in oala de supa, am adaugat zeama de legume si cartoful si am lasat 30 min sa se inmoaie toate. Am pus sare, piper si cumin si apoi am strivit cu blenderul pana la consistenta unei creme.

Reteta de supa-crema de vinete a fost propusa de floaura pe culinar.ro.


Serviti supa-crema de vinete cu crutoane sau bagheta prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc