Supa cu conopida

Pentru supa cu conopida conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 3 l sau 1
  • 3 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
  • conopida - 800 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • lapte - 150 ml
  • faina - 30 g
  • orez - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru supa cu conopida conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe in apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase si se fierbe impreuna cu conopida. Din faina, ulei, lapte rece si smantana se prepara o compozitie care se adauga la supa de oase, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Cand conopida este aproape fiarta se adauga orez, sare si piper si se continua fierberea inca 3 minute.

Supa cu conopida se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci