Supe de legume

Supa de fasole uscata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta

ingrediente

   250 gr. fasole uscata
   2 buc. ceapa
   1 buc. morcov
   1 buc. ardei gras
   o lingura untdelemn
   2-3 buc. rosii
   2 - 2 1/2 l apa
   o legatura marar
   o legatura patrunjel
   sare

mod de preparare

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa citeva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in citeva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pina cind boabele de fasole s-au inmuiat complet. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de simburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa o data cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.
Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt
Incearca si Supa crema de telina cu albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite