Supa de fasole verde

Se curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre timp, din untura si fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g fasole verde
  • 40g untura
  • 60 g faina
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1
  • 5 dl smantana
  • 1 buchetel mai mic de verdeata de patrunjel
  • 1-2 linguri de otet
  • boia de ardei
  • sare
  • 1
  • 5 l supa de carne

Mod de preparare

Se curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre timp, din untura si faina se pregateste o prajeala aurie, in care amestecam in prealabil ceapa rosie si patrunjelul taiate marunt, si usturoiul zdrobit, boia de ardei, apoi se toarna peste prajeala putina apa rece si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu supa.

Se fierbe bine, se condimenteaza cu sare si otet si apoi adaugati smantana (intregita cu supa si incalzita in prealabil).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci