Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba bine. Deoparte se fac
Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba bine. Deoparte se face un rantas din jumate de lingura de unt, cu o lingura de faina. Se stinge cu zeama din oala, si se amesteca cu supa. Cand legumele sunt bine fierte, se trec prin sita si se lasa supa sa mai dea vreo doua clocote. Se drege in castron cu o lingura de smantana si un ou.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii