Supa de gulii cu galuste de faina

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa).

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4-6 portii)
  • 3 gulii mijlocii
  • curatate de coaja si de partea lemnoasa
  • taiate betisoare
  • putin marar si patrunjel tocat marunt
  • 4 oua
  • putina sare
  • faina cit cuprinde pentru galuste (potrivit de moale
  • din care se va lua cu furculita si se vor pune in supa fierbind)
  • 3 litri lichid (supa de pui sau apa)
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa). Se acopera si se lasa sa fiarba.

Intre timp se prepara galustele.

Intr-o cana mai mare se spart ouale, se pune putina sare si faina necesara pentru niste galuste potrivit de tari/moi. Se amesteca bine cu furculita, ca aluatul sa fie omogen.

Cind supa fierbe, se adauga galustele cite una, luate cu furculita din aluat. Se lasa sa fiarba pina galustele plutesc la suprafata.

Se ia de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocat marunt. Se potriveste de sare si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci