Supe de legume

Reteta Supa de hasmatuchi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Hasmatuchi creste la marginea padurilor la inceputul primaverii.
Se foloseste pentru a da mincarii gust si aroma placuta, dar si ca leguma de baza pen

ingrediente

   1/4 kg hasmatuchi
   2 linguri de unt
   2 linguri de faina
   1 litru de supa de zarzavat
   1 pahar de smintina
   sare

mod de preparare

Hasmatuchi creste la marginea padurilor la inceputul primaverii.


Se foloseste pentru a da mincarii gust si aroma placuta, dar si ca leguma de baza pentru supa.


Alegem planta fir cu fir, o spalam in multa apa rece, se taie marunt ca patrunjelul verde si se pune intr-o tigaie cu doua linguri de unt.


Se inmoaie la foc mic, se adauga faina, se omogenizeaza si se amesteca mereu, ca sa nu se prinda si sa nu se coloreze faina.


Se stinge cu putina apa apoi o lasam sa fiarba citeva minute. Se rastoarna continutul peste 1 litru de supa calda de zarzavat sau de carne, se potriveste de sare si se acopera vasul in care fierbe.


Supa trebuie sa mai fiarba douazeci de minute, apoi se stinge focul, se drege cu smintina si se serveste calda, cu felii de piine prajita alaturi.
Alte retete cu mancaruri



Supa de varza
Supa de salata
Incearca si Supa crema de spanac cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de hasmatuchi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.