Supa de rosii cu legume

Morcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun apoi la fiert in apa cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg rosii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 mana de fasole verde
  • 2 ardei grasi
  • galuste de gris
  • 2
  • 5 l apa

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Intre timp se pun separat la fiert si rosiile. Dupa ce au fiert legumele se scot din apa. Rosiile fierte se trec prin sita iar bulionul gros rezultat de pun in apa in care au fiert legumele. Se fac galuste de gris, se fierb in apa, dupa care se adauga in supa de rosii. Separat, se calesc in unt legumele fierte si se servesc ca si garnitura langa supa de rosii.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba de salata

Ciorba de urzici

Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc