Supa de urzici cu cartofi

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa;

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. urzici proaspete; 3 cartofi; un mar; 3 morcovi; o ceapa; un catel de usturoi; 2 linguri ulei de masline; sare si piper

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline.

Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa; dupa care se adauga urzicile.

Se tau cartofii, morcovii si usturoiul in cubulete mici si se adauga in tigaie.

Se asezoneaza cu sare si piper, si se lasa la foc 5 minute totul acoperita cu capac. Se adauga jumatate de litru de apa si se lasa la fiert timp de 15 minute.

Se mai adauga ica jumatate de litru de apa si se lasa pe foc inca 15 minute.

Se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana se obtine o supa-crema.
Se poate servi cu crutoane frecate cu usturoi si smantana grasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci