Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam i
Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam in unt topit amestecat cu ulei de susan, pana devine transparenta si usor aurie. Stingem cu supa de pui fierbinte, dupa care adaugam dovleacul, para si patrunjelul. Saram, piperam dupa gust. Lasam la fiert timp de 25-30 minute (controlati dovleacul, trebuie sa fie moale bine). Cu mixerul stick facem un piure fin. Degustam. Adaugam sare si piper daca e nevoie, iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin. Adaugam gorgonzola, si amestecam la foc mic, pana se topeste. Inainte cu 1-2 minute sa luati supa de pe foc, adaugati smantana. Degustati si condimentati daca e nevoie. Se decoreaza cu frunze de salvie tocata fin sau cu frunze intregi..dupa plac.
Eu am servit-o cu paine prajita, cu o bucatica de gorgonzola, care se topea pe painea fierbinte. Delicios! Pofta buna! Reteta Supa din dovleac Butternut a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii