Supa taraneasca cu boia

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul, adaugindu-se o lingura de faina si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr. cartofi
  • 300 gr. rosii
  • 2 cepe
  • 3 linguri unt
  • 1 1/2 pahar lapte
  • o lingura faina
  • o lingurita boia de ardei
  • citeva fire de patrunjel
  • 3 l apa

Mod de preparare

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul, adaugindu-se o lingura de faina si o lingurita de boia de ardei. Se stinge totul cu 3 litri de apa fierbinte. Cind supa a inceput sa fiarba, se adauga cartofii taiati in cuburi mici (sau fidea), se lasa sa mai dea un clocot si se adauga 1 1/2 pahar lapte fierbinte. Se fierbe pina cind sint gata cartofii. Se ia de pe foc si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci