Unturi

Reteta Mascdarpone

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fa

ingrediente

   circa 1 litru de smantana batuta (frisca) si o lingurita de otet din vin alb (poate fi inlocuit cu suc de lamaie)

mod de preparare

Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 grade C se adauga otetul si se continua amestecarea pana smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.

Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.
In patiserie, aceasta branza se foloseste ca baza pentru tiramisu precum si la alte produse. Se foloseste ca ingredient de baza pentru unele sosuri si specialitati italiene
Incearca si Unt de arahide
Daca ti-a placut reteta noastra "Mascdarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Unturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite