Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fa
Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 grade C se adauga otetul si se continua amestecarea pana smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
Intr-o strecuratoare se pune un tifon, servetel sau filtru de cafea si se toarna smantana coagulata. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind strecuratoarea. Tineti la frigider timp de 24 ore pentru a se scurge bine. Dupa care se transfera in recipiente bine inchise si se poate consuma dupa 3 - 4 zile.
In patiserie, aceasta branza se foloseste ca baza pentru tiramisu precum si la alte produse. Se foloseste ca ingredient de baza pentru unele sosuri si specialitati italiene
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii