Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe razatoarea mare, se storc si
Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe razatoarea mare, se storc si se adauga scortisoara. Coca se imparte in doua. Se pune o parte in tava unsa si tapetata, se presara putin gris peste care se pun merele. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Se taie in patrate inainte de a o introduce la cuptor. Dupa ce s-a copt se mai lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii