Prajitura cu ciocolata

Pe foc mic se fierb ingredientele cremei pana se topeste ciocolata.se pun cateva ore in frigider sa raceasca. Se incalzesc usor pe aburi albusurile c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blaturi:5albusuri
  • 150gr.zahar
  • 100gr.nuci macinati fin
  • 4 linguri cacao
  • crema:500ml.smantina pentru frisca
  • 500gr.ciocolata amaruie rupta bucatele
  • 2 lingurite esenta vanilie

Mod de preparare

Pe foc mic se fierb ingredientele cremei pana se topeste ciocolata.se pun cateva ore in frigider sa raceasca.

Se incalzesc usor pe aburi albusurile cu zaharul si se bate in mixer pana devine tare si lucios.

Se deseneaza pe hartie de copt 3 dreptunghiuri 35x12 cm. se pune intr-o tava mare.se aranjeaza cu lingura sau aparat ,spuma pe desene si se coace 3-4 ore la 120grade pana se intaresc. Se ung doua blaturi cu crema din frigider,se presara putin nuci maruntiti si se acopera cu ultimul blat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci