Paine broasca testoasa, crocodil

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare). Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de cure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine broasca testoasa, crocodil

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 100 g apa
  • 20 g drojdie de bere
  • 10 g sare=2 lingurite
  • 30 g zahar
  • 75 g unt moale

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de curenti de aer (in punga inchisa la gura)- o ora si jumatate.Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara; se impacheteaza in 3, aducand marginile deasupra; se impacheteaza din nou apoi se intinde aluatul din nou in foaie dreptunghiulara si se repeta impachetatul, ca prima data.


Pentru forma de broasca testoasa:

Se imparte aluatul in: 1 bucata 300 g =carapacea, 1 bucata 75 g =capul, 1 bucata 25 g= coada, 5 bucati de 50 g (4xpicioarele si 1-foaie cu gauri).

Se asaza picioarele testoasei in forma de X, capul si coada. Se pliaza usor capetele picioarelor , apoi se asaza corpul.

Din ultima bucata de 50 g ramasa, se intinde un cerc de marime usor mai mare decat sfera ce reprezinta corpul testoasei; cu ajutorul unei forme mici, rotunde, se perforeaza pe alocuri. Se lipeste peste corpul uns cu apa. Se cresteaza capetele picioarelor, cu foarfeca de bucatarie. Pentru ochi, se infing 2 cuisoare.

Se taie usor pentru gura, cu un cutit cu lama foarte subtire/cutter si se asaza o bucata de folie de aluminiu, pentru a ramane deschisa la copt. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Pentru forma de crocodil:

Se imparte aluatul in 4 bucati de 60 g= picioarele iar din restul de aluat se formeaza corpul.

Se asaza picioarele in forma de spic apoi se intorc la 90 grade- se pliaza. Se asaza corpul deasupra lor. Pentru ochi, se folosesc 2 cuisoare. Se cresteaza pentru gura si se fixeaza cu o bucata de folie de aluminiu. Pentru a da forma pielii de crocodil, se foloseste foarfeca si se ciupeste corpul. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Se poate consuma ca atare, ori puteti face sandvichuri. Reteta propusa de PaulaM

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Bucataras.RO

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

"Retete festive de iarna" Prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii imi plac la nebunie, inca de cand eram doar o...

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa