> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Iahnie de fasole
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



iata ca a venit ziua cand m-am apucat de pozat felul in care fac eu iahnia de fasole (sau "hernie de fasole " cum zice bunica mea care e unguroaica si nu prea face diferenta icon_biggrin.gif ) si am zis sa va arat si voua cum imi iese aceasta mancare - care e numai potrivita pentru vremurile astea.
eu am inceput asa: de cu seara am pus la inmuiat in apa calduta 500 de gr de fasole alba; apoi dimineata am schimbat apa, am pus-o sa dea un clocot si am tinut-o la clocotit cam 5 min dupa care am aruncat apa si am pus alta.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:24 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



asa arata dupa primul clocot in apa.
apoi pentru celelalte ingrediente am cumparat asa: 400 de gr de cap de porc presat ( e foarte bun si kaizerul mai gras, sau costita sau ciolanul bineinteles) la care am mai pus cateva frunze de dafin, 2 linguri de faina, patrunjel, 3 cepe mai mici si 4 linguri de bulion de rosii - se poate la fel de bine folosi si sucul de rosii.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:30 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



dupa ce am schimbat apa am pus la fiert pe langa fasole si capul de porc taiat mai mare impreuna cu frunzele de dafin si am lasat sa fiarba cam o ora jumate.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:38 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867




dupa o ora jumate am pus sare in apa si am taiat ceapa pe care am pus-o la calit. separat am amestecat cele 2 linguri de faina cu 4 linguri de bulion si dupa ce s-a omogenizat bine faina am pus-o peste ceapa calita.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:42 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



amestecati ceapa cu sosul de rosii si ca sa puteti lucra mai bine puneti si 2 - 3 polonice de zeama de pe fasole ca sosul sa devina fluid si sa il puteti omogeniza bine.
Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:45 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



dupa ce s-a omogenizat si a dat un clocot mic il puneti peste fasole, amestecati bine, mai gustati de sare si lasati la inca un clocot impreuna, iar cand inchideti focul puneti patrunjel din plin .
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:52 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



si pentru ca este ora mesei si o buna parte din voi tocmai v-ati intors de la servici, va invit la masa si va doresc pofta buna !! merge super cu muraturi de la fetele din Moldova noastra.
sper sa va placa reteta pentru ca la noi e unul din cel mai adorat fel de mancare si e foarte simplu si ieftin de facut.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 02:56 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



sup3rba te astep la masa, pentru ca tu ai fost prima care ai asteptat finalul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sup3rba
mesaj Jan 26 2006, 09:41 PM


sup3rba


Grup: Membri
Postari: 4,885
Inregistrat pe: 9-May 04
De la: Langa tine, daca nu esti cuminte
Membrul Nr.: 14,105



iti multumesc de invitatie ....occasion14.gif
atunci aduc si ciolanul... floare.gif

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Jan 26 2006, 10:40 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Mi-ati facut o pofta de fasole cu muraturi!!! icon_smile.gif


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 10:48 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



uauuuuuu ce ciolan !! pai facem un chef pe cinste in cazu asta !!

apropo de ciolan, la noi este un restaurant unde servesc ditamai ciolanoaiele cu fasole (sup3rba trebuie sa stii despre ce vorbesc, poate ai mancat si tu acolo), si este unul din cele mai cautate locuri pentru ca este o mancare traditionala, motiv pentru care vin foarte multi straini.

da sa va zic un secret : iahnia mea e mai buna decat cea de acolo (parerea mea)icon_evil.gif

fetelor !!! incercati iahnia ; e suparator de buna !!

Acest mesaj a fost editat de BIJU: Jan 26 2006, 10:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 26 2006, 10:51 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



aura draga mea !!

e atat de simplu de facut; ce mai stai? icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Jan 26 2006, 11:18 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Se executa BIJU icon_biggrin.gif ... fac cu niste kaiser ca din asta am la indemana si-o sa mananc cu varza murata pana-mi pocnesc urechile icon_biggrin.gif


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 27 2006, 01:59 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



E faina metoda ta !!!!! te superi daca scriu cum fac si eu aici icon_biggrin.gif ?!

Fierb fasolea cu un morcov , un patrunjel si o ceapa( daca e si ciolan e si mai bine) Sunculita aia de o ai tu o pun un pic la prajit cu o ceapa taiata marunt in asa fel incat sa nu se arda nici ceapa nici sunculita sau slaninuta. Scot slaninuta afara si in untura ramasa acolo impreuna cu ceapa, pun o lingura de faina sa se aureasca. Pentru aroma mai faina arunc tot acolo o frunza de dafinsi o las la prajit. Fasolea o scurg de apa si o trantesc peste faina incinsa bine. Amestec cat pot de repede sa nu se prinda pe fund si completez cu bulion dar nu mai mult de o lingura. Potrivesc, daca mai e nevoie, de sare si pun deasupra bucatile de sunculita si servesc.

Daca ma intrebati cum esta fata de reteta lui Biju , e mai groasa , adica sosul nu face altceva decat sa tina prinse unele de altele boabele de fasole si sa le poti lua cu furculita icon_biggrin.gif .

Biju incearca si reteta mea , daca iti place fasolea si iti garantez ca o sa te incante si asta !!!!!!!! cool.gif







--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sup3rba
mesaj Jan 27 2006, 01:33 PM


sup3rba


Grup: Membri
Postari: 4,885
Inregistrat pe: 9-May 04
De la: Langa tine, daca nu esti cuminte
Membrul Nr.: 14,105



zici cumva de ...RESTAURANT Rustic? rolleyes.gif
execut si eu reteta ta...si o sa revin cu poze... rolleyes.gif


--------------------
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sup3rba
mesaj Jan 27 2006, 04:27 PM


sup3rba


Grup: Membri
Postari: 4,885
Inregistrat pe: 9-May 04
De la: Langa tine, daca nu esti cuminte
Membrul Nr.: 14,105



si asa mi-a iesit... multumesc de reteta
IPB Image pupic.gif


--------------------
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jan 27 2006, 07:33 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



laugh.gif aura urechile mai lasa-le ca o sa mai ai nevoie de ele; in schimb fasolea cu muraturi poti s-o termini !

da sup3rba acela e restaurantul. fasolica ta arata de nota 10 cu stelutza - e foarte atragatoare; sper ca a fost pe gustul tau.

simona, nici vorba de suparare. ai cuvantul meu ca data viitoare asa o fac. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Feb 22 2006, 04:17 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



azi am facut-o din nou si ca de obicei, o minunatie !
simona - nu te supara pe mine, dar la cererea sotului nu am schimbat reteta, ca doar el mananca trei sferturi din ea de fiecare data. icon_frown.gif




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
California
mesaj Feb 22 2006, 04:37 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 659
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: California
Membrul Nr.: 21,473



Bijule... de unde esti de fel?
La noi in Moldova, iahnie se spune la fasolea batuta, aia data pe masina si cu ceapa prajita deasupra... iar la asta, mincare de fasole boabe! unsure.gif
Arata super iahnie, ne-iahnie... si costita aia cred ca ii da un guuuuuust!!!! icon_smile.gif


--------------------
Don't get mad... get EVEN....

ioana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Feb 22 2006, 04:45 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Si eu stiam la fel, ca iahnia e fasolea batuta, sau frecata, cea cu ceapa deasupra?Oricum arata super bine, si cred ca e buna de moare lumea.
Fratilor, am facut intr-o zi ciorba de burta si barbate-miu mi-a adus ...7 oameni la masa, (5 belgieni si doi italieni) si mi-au mancat TOATA ciorba , care a fost o oala de 10 litri!!!! Belgienii nu mananca burta, dar italienii da, dar nu asa, un fel de tocana, cu bulion, n-am incercat, dar nici nu prea ma incanta. Sunt fidela ciorbitzei noastre si nu fac altceva cu ea.

Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: Feb 22 2006, 04:49 PM


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 3rd September 2014 - 04:08 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare