Tiramisu reţetă clasica

Tiramisu reţetă clasica Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupr

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1/3 ceasca zahar pudra
  • 60 ml lapte
  • 250 gr. mascarpone (smintina groasa)
  • 3 albusuri
  • 1 pachet piscoturi
  • 375 ml cafea tare rece
  • 1 lingura plina cacao

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii.

Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci