Ghiveci de legume

Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi ceapa. In functie de dur

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • ¼ varza
  • 1 conopida
  • 1 mina fasole verde
  • 1 mina mazare boabe
  • 2 ardei grasi sau gogosari
  • 1 vinata
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii mari
  • patrunjel verde
  • 1/2 pahar ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi ceapa. In functie de durata de fierbere a legumelor se asaza pe rind morcovul, varza, patrunjelul, fasolea, mazarea si celelalte legume, intercalate cu verdeata, sarea necesara si deasupra rosiile. Se adauga la urma putina apa calduta. Cratita se acopera cu capac si se da la cuptor, lasind sa scada la foc potrivit. In timpul scaderii in cuptor, ghiveciul nu se amesteca, ci doar se misca cratita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sos maioneza
2
Sosuri reci

Sos maioneza

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos maioneza
Cuburi de mamaliga
3
Jumari

Cuburi de mamaliga

Mamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...

Cuburi de mamaliga
Punch cu Capsuni
4
Punch-uri

Punch cu Capsuni

Punch-ul este o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci ;...

Punch cu Capsuni
Sos Feta
5
Sosuri reci

Sos Feta

Intr-un castronel de supa se pune brinza FETA maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o...

Sos Feta
Parteneri
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc
Bucataras.RO

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc

Pentru a mai diversifica putin meniul, am preparat aceste painici turcesti, bazlama, pe care le-am servit cu paparaie,...

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii