Rasucite cu budinca

Pentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 mi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rasucite cu budinca

Ingrediente

  • Aluat: 300 gr faina
  • 20 gr praf budunca vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • un varf sare
  • 25 gr unt topit
  • 160 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 3 gr drojdie uscata
  • Pentru uns aluatul: putin ulei
  • 50 gr unt topit
  • Glazura: 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura lapte ( eu am pus lapte de cocos)

Mod de preparare

Pentr aluat:

Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.

Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul la framantat la robot, cam 10 minute.

Am lasat aluatul 50 min sa dospeasca, pana si-a dublat volumul.

Apoi l-am framantat sa scot aerul si l-am lasat 5 minute sa se odihneasca. Am intins apoi aluatul cu sucitorul si l-am uns cu putin ulei. L-am lasat cam 5 minute, dupa care l-am luat in mana si-am inceput sa-l intind, asezandu-l pe-o fasie lunga de hartie de copt. Procedura este identica cu tehnica placintei intinse. Se trage de aluat pana se subtiaza. Varianta asta n-am facut-o foarte subtire. Apoi am uns toata foaia cu untul topit si-am impartit-o vizual in 3. Am pliat prima bucata, a doua parte. Am pus budinca (facuta dintr-un plic dizolvat in 500 ml lapte) care inca nu era foarte rece.

Am pliat fasiile din ambele parti. Si-am intors pe burta aluatul cu ajutorul hartiei de copt.

Incepem sa taiem fasii de 2 cm latime si sa sucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt. Am lasat aluatul la loc caldutz (in cuptor pe care-l incalzisem inainte pana la vreo 50 grade) vreo 30 minute.

Apoi am scos din cuptor tavile, am incins cuptorul la 180 grade si-am pus tavile. S-au copt cam in 10-15 minute.

Cand au fost gata, dupa ce s-au racit, le-am uns cu glazura din pudra si lapte de cocos, iar pe altele le-am uns cu laptic de cocos si le-am pudrat cu zahar.
Reteta Rasucite cu budinca a fost propusa de seima

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori