Fondant de mere Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam. Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele a
Fondant de mere
Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.
Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.
Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.
Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).
Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.
Lasam crema sa se raceasca.
Pariziene
Am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit.
Impartim aluatul in 7 bilute.
Intindem prima biluta in forma de dreptunghi:
Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.
Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.
Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.
Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.
Reincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.
Dupa 10 minute sunt gata. Se desfac in fasiute!
Pofta buna!
Reteta Pariziene cu fondant de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete patiserie cu mere: Strudel cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii