> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cornulete cu rahat, ca la mama acasa
shumaila
mesaj Dec 20 2008, 09:59 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



Si incepura pregatirile...

150 ml ulei
300 ml apa minerala
700 g faina (mai merg citeva linguri)
250 g margarina
5 ml otet
un praf de sare



Imagine Atasata


Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.


Imagine Atasata


Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.


Imagine Atasata


Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.

Imagine Atasata


In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.





--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 20 2008, 10:05 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



Imagine Atasata


Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecata cu vanilie.


Imagine Atasata


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 20 2008, 10:06 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



Imagine Atasata


Imagine Atasata


Mie imi aduc aminte de mama, care nu mai e linga mine de 16 ani.
Spor la treaba, nu veti regreta!!


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Dec 20 2008, 10:46 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842




Mi-e un dor nebun de cornuletele astea, doamne bune mai erau! Mama le facea in fiecare an de Craciun, nu lipseau de pe masa cozonacii si cornuletele cu rahat si magiun!
Sectiunea m-a dat gata, arata super super cornuletele tale!Multumesc de reteta, sper din suflet sa gasesc rahat la magazinul arabesc, si o sa le fac si eu de Craciun.
icon_love.gif

Acest mesaj a fost editat de elena_antony: Dec 20 2008, 10:46 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Dec 20 2008, 10:54 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Ca sa nu mai editez, margarina trebuie sa fie topita, sau doar la temperatura camerei?? Din cate vad ,a ta e doar moale ....
Multumesc floare.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Dec 20 2008, 11:01 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Mi-ai salvat o parte din dulciurile de sarbatori!!! Merci!
Cu imagini revin,dupa sarbatori..ca acu' sînt tot în coaceri! biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 20 2008, 11:03 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT(elena_antony @ Dec 20 2008, 11:54 PM) *
Ca sa nu mai editez, margarina trebuie sa fie topita, sau doar la temperatura camerei?? Din cate vad ,a ta e doar moale ....
Multumesc floare.gif


Multumesc mult!
Si eu aici cumpar rahat tot de la magazinele arabesti, deci sigur gasesti.
Margarina am topit-o un pic la microunde, dar nu am lichefiat-o. E f moale.

CITAT
Mi-ai salvat o parte din dulciurile de sarbatori!!! Merci!
Cu imagini revin,dupa sarbatori..ca acu' sînt tot în coaceri!


Maya, ma bucur ca te-am salvat. Si eu am copt azi de numa...


Acest mesaj a fost editat de shumaila: Dec 20 2008, 11:05 PM


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sophie
mesaj Dec 20 2008, 11:10 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 795
Inregistrat pe: 23-June 08
Membrul Nr.: 43,894



Mama mia ce minunatii de cornulete icon_cheers.gif ... imi amintesc de cei pe care ii facea bunica mea, doar ca ea folosea untura/osanza si bors... nu stiu reteta, dar stiu ca erau absolut deliciosi. Se pare ca lista de bunatati de Craciun se tot mareste... probabil o sa dau cu banul pe care o sa le fac pentru ca sunt atat de multe si atat de bune incat nu ma pot decide biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 20 2008, 11:46 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT(sophie @ Dec 21 2008, 12:10 AM) *
Mama mia ce minunatii de cornulete icon_cheers.gif ... imi amintesc de cei pe care ii facea bunica mea, doar ca ea folosea untura/osanza si bors... nu stiu reteta, dar stiu ca erau absolut deliciosi. Se pare ca lista de bunatati de Craciun se tot mareste... probabil o sa dau cu banul pe care o sa le fac pentru ca sunt atat de multe si atat de bune incat nu ma pot decide biggrin.gif



Cred ca bunica ta ar vrea sa faci cornulete.


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Dec 21 2008, 12:04 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



Shumi floare.gif

(de data asta nu postez ca sa iti pun intrebari biggrin.gif)


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rubia
mesaj Dec 21 2008, 12:09 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 6-November 09
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 55,043



Yam yam yam ! Lista de sarbatori e infinita ! laugh.gif Io deja nu mai stiu ce sa fac laugh.gif


--------------------
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Dec 21 2008, 12:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



shumaila astea sunt cornuletele mele preferate, aluatul zic, dar le umplu cu gem.
Am postat si eu reteta demult, daca o mai gasesc pun un link smile.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 21 2008, 01:19 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT
Shumi

(de data asta nu postez ca sa iti pun intrebari )


Dar te rog sa ma intrebi ceva, insist!! wink.gif

CITAT
Yam yam yam ! Lista de sarbatori e infinita ! Io deja nu mai stiu ce sa fac


Eu zic sa faci cornulete biggrin.gif

CITAT
shumaila astea sunt cornuletele mele preferate, aluatul zic, dar le umplu cu gem.
Am postat si eu reteta demult, daca o mai gasesc pun un link


Pune-l, sigur. Si mie imi plac la fel de mult.


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 21 2008, 12:25 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(shumaila @ Dec 20 2008, 08:59 PM) *
150 ml ulei
300 ml apa minerala
700 g faina (mai merg citeva linguri)
250 g margarina
5 ml otet
un praf de sare

E un pic diferita fata de reteta mea
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ulete-cu-rahat/
le-am facut rapid ieri dupa-amiaza (pe ale mele) si ca niciodata alatul a fost ciudat de tot, nu stiu daca din cauza ca am uitat praful de copt, da noroc ca multi vad putini cunosc rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 21 2008, 12:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 21 2008, 01:25 PM) *
E un pic diferita fata de reteta mea
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ulete-cu-rahat/
le-am facut rapid ieri dupa-amiaza (pe ale mele) si ca niciodata alatul a fost ciudat de tot, nu stiu daca din cauza ca am uitat praful de copt, da noroc ca multi vad putini cunosc rolleyes.gif


Da, este. Aluatul asta este grozav, elastic, creste la copt. Poti face si altele cu el. Seamana cu cel frantuzesc.


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariy67
mesaj Dec 21 2008, 01:06 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 221
Inregistrat pe: 16-September 07
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 38,871



frumoase rau, usor de facut si bune tare cred.
iar mamica ta, e mereu langa tine de fiecare data cand faci minunatiile invatate de la ea.
pupici, MARI,MARI. floare.gif


--------------------
Ce crezi tu ca poti face, altii au facut deja

[
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 21 2008, 01:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT(mariy67 @ Dec 21 2008, 02:06 PM) *
frumoase rau, usor de facut si bune tare cred.
iar mamica ta, e mereu langa tine de fiecare data cand faci minunatiile invatate de la ea.
pupici, MARI,MARI. floare.gif


Multumesc de vorbele frumoase!!


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Dec 21 2008, 02:24 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



CITAT(shumaila @ Dec 21 2008, 02:19 AM) *
Dar te rog sa ma intrebi ceva, insist!! wink.gif


Ei, dar daca insisti! laugh.gif Pot inlocui uleiul cu niste grasime care zace prin frigider (suet)?Al'fel o arunc.Senchiu anticipat smile.gif


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 21 2008, 02:47 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(shumaila @ Dec 21 2008, 11:51 AM) *
Da, este. Aluatul asta este grozav, elastic, creste la copt. Poti face si altele cu el. Seamana cu cel frantuzesc.

Atunci il incerc ca mi-a mai ramas mult rahat taiat si trebuie sa il folosesc la ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Dec 21 2008, 03:57 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



CITAT
Ei, dar daca insisti! Pot inlocui uleiul cu niste grasime care zace prin frigider (suet)?Al'fel o arunc.Senchiu anticipat


Ma gindeam eu ca nu rezisti.
Anna, nu cred ca poti sa pui altceva. Asta, ca sa n-avem vorbe la proces wink.gif

CITAT
Atunci il incerc ca mi-a mai ramas mult rahat taiat si trebuie sa il folosesc la ceva.


E o idee buna. Sa-mi spui cum ti se pare. poti face pateuri, trigoane cu el.


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th July 2014 - 04:23 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare