Tortul winter cu crema de ciocolata si crema de portocale se potriveste de minune in orice moment de sarbatoare. Cieste reteta in imagini pas cu pas si incearca si tu acest minunat tort!
Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea. Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100 C. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.
Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot...pana face basicute. Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si...... se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 8-10 minute. Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.
Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe. Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data. Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene. Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... ..se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat. Se scoate inelul si......se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocale.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor. Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva. Se amesteca cele doua compozitii. Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite. Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice. Se raceste si se adauga in crema de portocale si......se amesteca toate ingredientele. Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema si.....si se lasa 2 ore la frigider. Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca, nespecificata la ingrediente. Recomand taierea acestui tort cu cutitul electric
Reteta tortului Winter a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.
Serviti tortul Winter la orice ocazie festiva.
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaÎn loc de pască am pregătit acest cheesecake delicios. Dacă faceți un blat bun de aluat și adăugați o cremă de...
Desert cheesecake cu ciocolataDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii